Zakelijke crowdfunding platformen met vergunning

Als het via uw platform mogelijk is om te investeren incrowdfunding ondernemingen door middel van het kopen van verhandelbare aandelen of een verhandelbare obligatie, dan is er sprake van de aankoop van effecten. Wanneer u gebruik maakt van het verlenen van beleggingsdiensten, dan heeft u een vergunning nodig als beleggingsonderneming.  De volgende crowdfunding-platformen zijn uit het AFM register van 21-09-2015 opgenomen.

CrowdAboutNow B.V.

CrowdAboutNow is het eerste Nederlandse crowdfunding platform voor ondernemers. CrowdAboutNow werkt met een lening model. Investeren kan vanaf 10 euro. Selectie van ondernemers vindt plaats via partners. CrowdAboutNow B.V. ontvangt en geeft orders door. Verder werken zij zonder plaatsgarantie.
Vergunning beleggingsonderneming

Crowdinvesting B.V., handelend onder de naam Duurzaaminvesteren

Duurzaam Investeren is een crowdfunding platform voor het financieren van duurzame energie projecten. Duurzaam investeren ontvangt en geeft order door.
Vergunning beleggingsonderneming

EU lending B.V., handelend onder de naam Lendex

Met crowdlending wil Lendex de black box van het bankwezen openen. Bij banken zijn veel processen en systemen onnodig ingewikkeld, tot frustratie van de consument. Met een vernieuwende aanpak, een eerlijke renteverdeling en duidelijkheid zet Lendex een belangrijke stap in de modernisering van de financiële sector. Hiermee geeft Lendex consumenten en kleine bedrijven eenvoudig toegang tot de financiële markt. Zo biedt Lendex consumptief krediet. Verder bemiddelen zij in leningsovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Vergunning financiële dienstverlener & Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Geldvoorelkaar.nl V.O.F.

Geldvoorelkaar is het eerste Nederlandse platform voor peer to peer leningen. Geldvoorelkaar richt zich op crowdfunding voor het MKB, stichtingen, verenigingen en particulieren. Een investeerder kan via Geldvoorelkaar vanaf 100 euro investeren. Geldvoorelkaar adviseert middels betaalrekeningen, consumptief krediet en spaarrekeningen. Daarnaast bemiddelen zij in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen, middels betaalrekeningen, consumptief gedrag, spaarrekeningen en opvorderbaar geld.
Vergunning financiële dienstverlener 

ILFA Tools & Service B.V., handelend onder de naam Anders Financieren

ILFA Tools & Service B.V. heeft sinds 15 maart 2013 een vergunning als beleggingsonderneming. En sinds 8 juni 2015 is het ook toegestaan om activiteiten als crowdfundingplatform te verrichten. ILFA Tools & Service B.V. is een platform voor maatschappelijke projecten. Er wordt vooral gericht op donateurs en beleggers. ILFA Tools & Service B.V. ontvangt orders en geeft deze door. Daarnaast geven ze ook beleggingsadvies.
Vergunning beleggingsonderneming

Lendico Netherlands B.V.

Lendico Netherlands B.V. richt zich op persoonlijke leningen die ook zakelijk ingezet kunnen worden. Lendico bemiddelt en biedt consumptief krediet aan.
Vergunning financiële dienstverlener

Monefy B.V.

Monefy biedt consumptief krediet. Ook ontvangen ze orders en geven zij deze door. Daarnaast biedt Monefy ook vermogensbeheer en plaatsen zonder plaatsingsgarantie.
Vergunning financiële dienstverlener & Vergunning beleggingsonderneming

Samen in Geld B.V.

Samen In Geld B.V. biedt een hypothecair krediet aan voor vastgoed projecten.
Vergunning financiële dienstverlener

Samenlening.nl B.V.

Samenlening.nl B.V. bemiddelt middels comsumptief krediet. Je kunt geld (uit)lenen zonder bank.
Vergunning financiële dienstverlener

Tailwind Crowd B.V.

Tailwind Crowd B.V. is een crowdfunding platform voor het MKB. Tailwind Crowd B.V. bemiddelt in leningovereenkomsten middels betaalrekeningen, spaarrekeningen, elektronisch geld en opvorderbaar geld.
Vergunning financiële dienstverlener

Zuid West Financiële Diensten B.V., handelend onder de naam Crowdbricks

Crowdbricks heeft met ingang van 31-05-2007 een vergunning als finaciële dienstverlener voor verschillende PDC’s. Met ingang van 15-07-2015 is het de onderneming toegestaan activiteiten als crowdfundingplatform te verrichten. Crowdbricks bemiddelt middels betaalrekening, spaarrekening en opvorderbaar geld.
Vergunning financiële dienstverlener