Voordelen crowdfunding

Crowdfunding is de Amerikaanse trend van dit moment en waait rustig over naar Nederland. Helaas weet slechts een klein gedeelte van de Nederlandse bevolking precies wat crowdfunding inhoudt. En dit is jammer want crowdfunding kan je veel opleveren. Na het lezen van dit artikel weet je precies wat de voordelen van crowdfunding zijn.

In grote lijnen is crowdfunding de gezamenlijke financiering van één specifiek project waar meerdere investeerders in kunnen ondersteunen. Deze ondersteuning bestaat meestal uit een relatief kleine bijdrage, maar uiteindelijk zorgen de meerdere investeerders samen voor een groot bedrag. Daarnaast biedt crowdfunding de mogelijkheid om geld te investeren zonder tussenkomst van de bank. Naast deze betekenis heeft crowdfunding ook vele voordelen.

Voordelen crowdfunding

  • Crowdfunding biedt een goede financieringsmogelijkheid voor starters
  • Het risico kan gespreid worden, er kan namelijk geïnvesteerd worden in verschillende bedrijven of projecten die u aanspreken.
  • Bedrijven die voor een project geen lening krijgen bij een bank, kunnen met crowdfunding toch gefinancierd worden en een start krijgen indien aan de juiste criteria wordt voldaan.
  • Er kan veel kapitaal worden aangetrokken bij verschillende investeerders.
  • De investeerder kan zelf bepalen hoeveel geld hoe hij in het project wilt investeren. Doordat een lage inzet ook mogelijk is, is crowdfunding voor een grote doelgroep toegankelijk en is het heel realistisch om kleine en grote geldsommen te lenen.
  • Door crowdfunding kan een win-win situatie worden gecreëerd voor alle betrokken partijen.  De investeerder ontvangt meer rente over zijn spaargeld dan op een spaarrekening, daarnaast investeert hij mee in de economie wat voor velen maatschappelijk gezien ook een goed gevoel geeft. En aan de andere kant krijgen bedrijven de mogelijkheid om verder te ontwikkelen en te groeien doordat ze in projecten kunnen investeren.
  • Crowdfunding kan een groot rendement opleveren voor de investeerder. De rente kan namelijk variëren tussen de 3 en 12% per jaar, dit is afhankelijk van het risico dat gelopen wordt. Risico is moeilijk in te schatten door investeerder maar gebeurd door crowdfunding platform.

Hopelijk heeft u uw kennis kunnen verrijken door het lezen van dit artikel over de voordelen van crowdfunding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *