Startende ondernemers

Bedrijfsfinanciering nodig als startende ondernemer? Starters hebben in deze moeilijke economische tijd veel moeite om aan kapitaal te komen via banken. Daarom is crowdfunding vooral voor starters  een ideale manier om startkapitaal te verkrijgen. De leningen voor startende ondernemers worden voldaan door een grote groep investeerders, zonder tussenkomst van een bank. Natuurlijk wordt er altijd naar het eventuele risico van de investering in uw bedrijf gekeken, zowel van de crowdfunding platformen als de investeerders die u geld uitlenen. Het voordeel is echter dat u als starter geen last heeft van grote, logge instanties zoals banken. Met crowdfunding komt u sneller en makkelijker aan een startkapitaal en u bepaalt soms zelf uw rente!

Verschillende platformen voor starters

Leningen voor startende ondernemers.Een zakelijke kredietaanvraag kan via de verschillende crowdfunding platformen. Stem uw keuze platform af op het soort initiatief dat u heeft. Heeft u een innovatief product of service en bent u benieuwd of genoeg mensen bereid zijn dit initiatief te sponsoren? Neem dan een kijkje op de crowdfunding sites Kickstarter en Indiegogo. Beide platformen werken via het donatiemodel en hebben als doel innovatie te steunen. U sluit geen lening af, maar bent wel aan bepaalde verplichtingen gebonden om het geld wat u ontvangt juist te gebruiken.

Wilt u een eigen onderneming opstarten, en bent u op zoek naar manieren om aan bedrijfskapitaal te komen middels een lening? De platformen die volgens het commerciele model werken bieden de mogelijkheid aan startende ondernemers om een kredietaanvraag te plaatsen, zodat particulieren of andere bedrijven de start van uw onderneming kunnen helpen financieren. Voorbeelden van deze platformen zijn Geldvoorelkaar en CrowdAboutNow.

Er is hier wel sprake van een lening die u terug moet betalen aan de investeerders. Verder is zo’n kredietaanvraag niet gratis: vaak moet u de crowdfunding platformen plaatsingskosten betalen en wordt er een percentage op de hoofdsom ingehouden. Dit bedrag wordt alleen geïncasseerd als het volledige bedrag wordt geïnvesteerd via het platform.

Waarom crowdfunding als lening voor starters?

De macht van velenZoals eerder vermeld zijn er bij het crowdfunding proces geen banken betrokken. Dit maakt het traject om aan startkapitaal te komen snel, eenvoudig en goedkoop. U kunt via de platformen achtergrondinformatie over uzelf en over uw project uploaden. Investeerders die op grond van deze informatie besluiten te investeren hebben een zekere sympathie voor uw project.

Crowdfunding maakt geld uitlenen en lenen menselijker en brengt de gunfactor terug in de financiële wereld.

Mocht u als startende ondernemer besluiten een kredietaanvraag te doen via crowdfunding, let er dan goed op of uw aanvraag volledig is. Belangrijk is om eerst zelf te analyseren of het idee en uw huidige financiële positie realistisch is om geld te kunnen lenen. Als u in een financieel moeilijke positie zit is het afgeraden om via crowdfunding te lenen: u bent als kredietnemer nog steeds gebonden aan juridische verplichtingen tegenover uw investeerders.

Zorg er verder voor dat uw aanvraag zo volledig mogelijk is. Het is belangrijk om de investeerders middels uw verhaal ‘over te halen’ te investeren in uw startende onderneming. Voldoende achtergrondinformatie en duidelijkheid over uw huidige financiële positie geven aan dat u goed voorbereid bent om een bedrijf op te starten. Op deze manier zult u sneller aan kapitaal komen via crowdfunding.