Bestaande ondernemers

U bent ondernemer in het MKB en wilt zonder tussenkomst van banken kapitaal verkrijgen om verder te investeren in uw bedrijf? Naast startende ondernemers gebruiken bestaande bedrijven in het MKB steeds vaker crowdfunding als bron van zakelijk krediet. Hoe dat werkt? Een onderneming leent geld van een grote groep particuliere investeerders in plaats van grote en logge banken die uw kredietaanvraag alleen maar dwarsbomen. Banken zijn in deze huidige economische tijd te bang om geld uit te lenen, zowel aan starters als aan bestaande ondernemers in het MKB. Wie in deze tijd een breedte- of diepteinvestering wilt doen komt meestal, vaak na lang papierwerk, bedrogen uit.

Crowdfunding platformen als basis

Crowdfunding sitesHet verkrijgen van een zakelijke lening via crowdfunding gaat anders dan via banken: door middel van een crowdfunding platform worden kredietnemers en investeerders direct aan elkaar gelinkt. De kredietnemers doen via deze platformen een oproep aan potentiële investeerders om allen een klein deel van het benodigde kapitaal in te leggen. De bedrijfsfinanciering wordt dus voldaan door een grote groep mensen, ook wel ‘the crowd’ genoemd.

 

Verder bieden platformen u de mogelijkheid eventuele achtergrondinformatie van de onderneming toe te voegen. Dit is erg belangrijk, want hierdoor krijgen particulieren en andere bedrijven die potentieel bijdragen een zekere mate van sympathie voor uw investering of project. Sympathie is een belangrijke driver voor investeren via crowdfunding en een eigenschap die vaak ontbreekt aan banken.

De keuze van het platform is afhankelijk van het doel van uw investering. Er zijn namelijk platformen die werken volgens het commerciële model (via leningen) en anderen werken volgens het donatiemodel (sponsoring). Voor meer informatie over de verschillende platformen verwijzen wij u graag door naar deze pagina.