Informatie

Uit crowd financiering groeit iets moois!Crowdfunding in één zin?
”De bereidheid van een massa om één specifiek doel te bereiken, met of zonder compensatie.”  Dit doel kan een nieuwe onderneming zijn, een uitbreiding van een bestaande onderneming, een school in de derde wereld of het verzamelen van kennis. Daarnaast kunnen de middelen die de massa geeft kapitaal zijn, maar ook kennis en suggesties behoren tot crowdfunding.

Eigenlijk bestaat crowdfunding al heel lang in de vorm van open source software en online wiki’s. Crowdfunding in de vorm van kapitaal bestaat niet zo lang en is nog vrij klein in Nederland. De crowdfinancieringsmarkt is enorm aan het groeien, volgens Investeerders.nl werd er in 2017 voor 223 miljoen euro geïnvesteerd via crowdfunding.

Kickstarter crowdfunding platform Internationaal is crowdfinanciering al enkele jaren doorgebroken. Het platform voor innovatieve producten Kickstarter verwacht dit jaar nog de grens van 1 miljard aan sponsoring doorgebroken te hebben. 1 miljard per jaar aan investeringen in innovatieve producten! Inmiddels is Kickstarter is wereldwijd bekend, en andere platformen zoals Indiegogo liften mee met de wereldwijde trend. Op commercieel gebied (crowdfunding op basis van leningen) bestaan er internationaal én in Nederland ook grote partijen. Hierover meer op onze platform pagina.

De toekomst van crowdfunding is gunstig, en het is te hopen dat de macht van de vele investeerders niet in handen komt van grote instellingen zoals nu het geval is. De huidige platformen zijn transparant en bieden een stabiele, eerlijke omgeving voor iedereen. Het voordeel van deze markt is dat het niet veel moeite kost om te wisselen tussen platformen. Sinds dit bij banken wel het geval is, is de consument meer afhankelijk van deze financiële instellingen.

Bepaal zelf hoeveel je investeert! Crowdfunding is flink aan het groeien, de toekomst is positief en het heeft ten opzichte van het banqaire stelsel veel voordelen voor investeerders en ondernemers. Goedkoop beleggen met hoog rendement voor particulieren en bedrijven kunnen zelf hun voorwaarden opstellen én eenvoudiger aan bedrijfskapitaal komen.

Van plan om uw vermogen te investeren als particulier? Let er dan wel op dat crowdfunding hetzelfde werkt als ieder andere vorm van investeren: er zit altijd een risico aan. Ons advies: screen projecten goed en lees de voorwaarden van de contracten nauwkeurig. Crowdfunding heeft veel potentie. maar is geen loterij.