Huidige AFM register van crowdfunding platformen

huidige afm register van crowdfunding platformenCrowdfunding-platformen hebben in bepaalde gevallen een vergunning of ontheffing nodig van de AFM. Afhankelijk van de activiteiten is een vergunning als beleggingsonderneming of financiële dienstverlener nodig of moet een ontheffing voor het bemiddelen in opvorderbaar geld worden verleend. Hieronder vind je alle crowdfunding-platformen die sinds 21-09-2015 geregistreerd staan.

Agrifinance B.V.

Agrifinacnce B.V. brengt agrarische ondernemers met een financieringsbehoefte en geldgevers bij elkaar, met als doel, agrarische ondernemers toegang te bieden tot alternatieve financieringsbronnen, waarmee zij hun investeringsplannen kunnen realiseren. Agrifinance B.V. bemiddelt in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

All4Funding B.V.  

All4Funding is hét Nederlandse crowdfunding-platform dat ondernemers en investeerders op een inspirerende manier bij elkaar brengt. Bovendien nemen zij de tijd voor het behandelen en gedegen goedkeuren van een financieringsaanvraag. All4Funding is veilig, transparant en betrouwbaar. All4Funding B.V. bemiddelt in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

AygoDutch B.V.

AygoDutch B.V. ziet echter dat veel mooie projecten en ondernemingen in het midden- en kleinbedrijf in zwaar weer verkeren, omdat financieringsmogelijkheden voor hen ontbreken. Daarom richtten zij Aygodutch op. Binnen het netwerk van Aygodutch verbinden Zij geïnteresseerde investeerders met kansrijke projecten en organisaties. Crowdfunding dus. AygoDutch B.V. bemiddelt in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Capitalcircle B.V.

Capitalcircle B.V. beoordelen het bedrijf en het project. Vervolgens zetten Zij het project online als het bedrijf kredietwaardig is. Daarna kunnen investeerders door middel van een veiling tegen elkaar opbieden om mee te mogen doen in deze investering. Maandelijks worden rente en aflossing terugbetaald tot de lening volledig terugbetaald is. Zij bemiddelen in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Coöperatieve Kredietunie Brabant U.A.

De kredietunie werkt als een kredietbemiddelaar en heeft daarvoor een ontheffing nodig van de AFM. De kredietunie bemiddelt in de totstandkoming van een krediet, en de volledige afwikkeling ervan, tussen kredietnemende en kredietgevende leden. De kredietunie doet dat door haar leden een platform te bieden om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Aangezien de kredietunie uitsluitend opereert voor haar eigen leden, een ‘community’, noemen we dit model ‘Community Funding’. Zij bemiddelen in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Cooperatieve Kredietunie Midden-Nederland U.A.

De Kredietunie Midden-Nederland is een initiatief van vijf ondernemers die actief zijn in deze regio. Zij ontvingen signalen van mede-ondernemers die moeite hadden om kredieten te verkrijgen. AnderZijds kennen Zij veel ondernemers in de regio die beschikken over kapitaal en dat graag willen aanwenden om mede-ondernemers te helpen. Dit heeft in oktober 2013 geleid tot de oprichting van de Kredietunie Midden-Nederland. Zij bemiddelen in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Collin Crowfund N.V.

Zowel ondernemers als investeerders worden veelal begeleid en geadviseerd door adviseurs, zoals accountants. Collin werkt graag samen met adviseurs die hoge kwaliteit, deskundigheid en passie voor het vak etaleren. Als er een leningaanvraag ingediend wordt via een preferred supplier geldt een gereduceerd tarief. Collin Crownfund N.V. bemiddelt in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Crowd Capital Brabant B.V.

Crowd Capital Brabant brengt ondernemers, financiers en investeerders bij elkaar in één platform. Dichtbij, vanuit de gedachte ‘Ons kent Ons’, bundelen we kennis en kapitaal en ontzorgen we alle partijen. Een kort en slagvaardig traject met duurzame totaaloplossingen, dat is waar Crowd Capital Brabant voor staat. Transparant, doordacht en betrouwbaar. Zij zijn er klaar voor om, samen met u en alle partners, een ecosysteem te bouwen van MKB-ondernemers die elkaar bijstaan in het realiseren van ambities! Van ondernemers, voor ondernemers! Zij bemiddelen in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

CrowdAboutNow B.V.

CrowdAboutNow is het eerste Nederlandse crowdfunding platform voor ondernemers. CrowdAboutNow werkt met een lening model. Investeren kan vanaf 10 euro. Selectie van ondernemers vindt plaats via partners. CrowdAboutNow B.V. ontvangt en geeft orders door. Verder werken zij zonder plaatsgarantie.
Vergunning beleggingsonderneming

Crowdinvesting B.V., handelend onder de naam Duurzaaminvesteren

Duurzaam Investeren is een crowdfunding platform voor het financieren van duurzame energie projecten. Duurzaam investeren ontvangt en geeft order door.
Vergunning beleggingsonderneming

Crowdpartners B.V.

Crowdpartners is het platform voor kapitaal, waar investeerders en kapitaalvragers elkaar ontmoeten. Investeerders zijn consumenten of bedrijven die hun spaargeld voor een hogere rente willen investeren in bedrijven of woningen.  Crowdpartners bemiddelt in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

De Kapitaalfabriek B.V.

De Kapitaalfabirek begeleidt en helpt u bij het  succesvol worden van uw financieringsaanvraag via crowdfunding. Dit doen Zij als intermediair voor het grootste en meest succesvolle  crowdfunding platform in Nederland. De praktijk toont aan dat professionele begeleiding de kans van slagen aanzienlijk verhoogt. Zij bemiddelen in leningsovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld. De onderneming is voortgezet in V.O.F. De Kapitaalfabriek.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

EU lending B.V., handelend onder de naam Lendex

Met crowdlending wil Lendex  de black box van het bankwezen openen. Bij banken zijn veel processen en systemen onnodig ingewikkeld, tot frustratie van de consument. Met een vernieuwende aanpak, een eerlijke renteverdeling en duidelijkheid zet Lendex een belangrijke stap in de modernisering van de financiële sector. Hiermee geeft Lendex consumenten en kleine bedrijven eenvoudig toegang tot de financiële markt. Zo biedt Lendex consumptief krediet. Verder bemiddelen zij in leningsovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Vergunning financiele dienstverlener & Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Funduzo B.V.

Funduzo brengt vragers en aanbieders van geld, kennis en netwerk bij elkaar. Hiervoor heeft Funduzo dit platform ontwikkeld. Funduzo richt zich aan de vraagkant uitsluitend op ondernemers met een KvK inschrijving. De aanbieder kan zowel een particulier als een bedrijf zijn. De minimale investering bedraagt 100 euro. Funduzo bemiddelt in leningsovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Fundyd N.V.

Fundyd bemiddelt in leningsovereenkomsten van MKB-ondernemingen, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Geldvoorelkaar.nl V.O.F.

Geldvoorelkaar is het eerste Nederlandse platform voor peer to peer leningen. Geldvoorelkaar richt zich op crowdfunding voor het MKB, stichtingen, verenigingen en particulieren. Een investeerder kan via Geldvoorelkaar vanaf 100 euro investeren. Geldvoorelkaar adviseert middels betaalrekeningen, consumptief krediet en spaarrekeningen. Daarnaast bemiddelen zij in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen, middels betaalrekeningen, consumptief gedrag, spaarrekeningen en opvorderbaar geld.
Vergunning financiële dienstverlener 

Horeca Crowdfunding Nederland V.O.F.

Horeca Crowdfunding Nederland is het enige crowdfunding platform dat zich uitsluitend richt op de financiering van horeca (gelieerde) bedrijven. De horeca is bij uitstek een sector waarbij de kredietverstrekking vanuit bancaire instellingen uitzonderlijk moeizaam is, veelal zelfs onmogelijk. Horeca Crowdfunding bemiddelt in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen actief in de horeca sector, door middel van opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

ILFA Tools & Service B.V., handelend onder de naam Anders Financieren

ILFA Tools & Service B.V. heeft sinds 15 maart 2013 een vergunning als beleggingsonderneming. En sinds 8 juni 2015 is het ook toegestaan om activiteiten als crowdfundingplatform te verrichten. ILFA Tools & Service B.V. is een platform voor maatschappelijke projecten. Er wordt vooral gericht op donateurs en beleggers. ILFA Tools & Service B.V. ontvangt orders en geeft deze door. Daarnaast geven ze ook beleggingsadvies.
Vergunning beleggingsonderneming

Investormatch B.V.

Inverstormatch B.V. is een crowdfundingplatform waarbij investeerders rechtstreeks in bedrijven investeren. Dit platform bemiddelt in leningovereenkomsten middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Kapitaal Op Maat B.V.

Kapitaal Op Maat B.V. is een platform voor MKB-ondernemers met een financieringsvraag vanaf €25.000. Kapitaal Op Maat B.V. bemiddelt in leningovereenkomsten middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Lendico Netherlands B.V.

Lendico Netherlands B.V. richt zich op persoonlijke leningen die ook zakelijk ingezet kunnen worden. Lendico bemiddelt en biedt consumptief krediet aan.
Vergunning financiële dienstverlener

Massafinanciering V.O.F.

Massafinanciering richt zich op MKB-ondernemingen en bemiddelt tussen ondernemers die kapitaal zoeken vanaf €25.000 en particulieren die vanaf €100 rendabel willen beleggen. De leningovereenkomsten worden bemiddeld middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Matching Capital B.V.

Matching Capital B.V. bemiddelt in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Monefy B.V.

Monefy biedt consumptief krediet. Ook ontvangen ze orders en geven zij deze door. Daarnaast biedt Monefy ook vermogensbeheer en plaatsen zonder plaatsingsgarantie.
Vergunning financiële dienstverlener & Vergunning beleggingsonderneming

Moneybrothers B.V.

Moneybrothers is een crowdfundingplatform voor inversteerders zodat zij kunnen investeren in een bedrijf naar keuze. En MKB-ondernemingen de kans krijgen om een kapitaal te werven voor hun plannen. De leningovereenkomsten worden bemiddeld middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

MyCrowdfunding.nl

Het crowdfundingplatform van Mycrowdfunding.nl is geheel gericht op Gelderland. Zij bemiddelen middels opvorderbaar geld in leningovereekomsten.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

NLInversteert B.V.

NLInversteert B.V. mobiliseert kapitaal en ervaring om MKB-ondernemingen vooruit te helpen. NLInversteert verbindt financieringsvragen met publieke en private inversteerders. Ook bemiddelen zijn middels opvorderbaar geld in leningovereenkomsten.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

OnderlingKrediet B.V.

OnderlingKrediet B.V. is een platform voor kredietnemers en kredietgevers. OnderlingKrediet B.V. bemiddelt in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Regiofund B.V.

Regiofund B.V. is een crowdfunding platform voor zakelijke financieringen en investeringsmogelijkheden voor MKB-ondernemingen. Regiofund B.V. bemiddelt in leningovereenkomsten middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Samen in Geld B.V.

Samen In Geld B.V. biedt een hypothecair krediet aan voor vastgoed projecten.
Vergunning financiële dienstverlener

Samenlening.nl B.V.

Samenlening.nl B.V. bemiddelt middels comsumptief krediet. Je kunt geld (uit)lenen zonder bank.
Vergunning financiële dienstverlener

Share2Start B.V.

Share2Start B.V. heeft tot 01-05-2016 de tijd de bemiddelingswerkzaamheden af te wikkelen. Bemiddelen middels opvorderbaar geld. Share2Start laat crowdsourcing en crowdfunding samenkomen. Je kunt kennis, ideeën en geld uitwisselen.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Stichting Greencrowd

Stichting Greencrowd laat projectontwikkelaars investeren in en financieren van duurzame-energie-projecten. Stichting Greencrowd bemiddelt in de leningovereenkomsten middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Stichting One Planet Crowd Nederland

De activiteiten van de stichting zijn overgenomen door Oneplanetcrowd Internationaal B.V. Oneplanetcrowd is een platform voor duurzame en sociale innovaties. Middels investeerders halen ondernemers financiering op voor hun duurzame en sociale innovaties.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Symbid Coörperatie U.A.

Symbid Coörperatie U.A. is een crowdfunding platform voor MKB-ondernemers en werkt met aandelen en uitgifte. Symbid bemiddelt in leningovereenkomsten middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Tailwind Crowd B.V.

Tailwind Crowd B.V. is een crowdfunding platform voor het MKB. Tailwind Crowd B.V. bemiddelt in leningovereenkomsten middels betaalrekeningen, spaarrekeningen, elektronisch geld en opvorderbaar geld.
Vergunning financiële dienstverlener

The Dutch Deal B.V.

The Dutch Deal B.V. bemiddelt in leningovereenkomsten van MKB-ondernemingen middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Voordegroei B.V.

Voordegroei B.V. bemiddelt in leningovereenkomsten van MKB ondernemingen middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Vrijheid Nederland B.V., handelend onder de naam Geldrond

Geldrond is een platform voor MKB-ondernemingen en prive personen. Geldrond bemiddelt in leningovereenkomsten middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Zencap Netherlands B.V.

Zencap Netherlands B.V. richt zich op zakelijke leningen van MKB-bedrijven. Zencap bemiddelt in de leningovereenkomsten middels opvorderbaar geld.
Ontheffing bemiddelaar in opvorderbaar geld

Zuid West Financiële Diensten B.V., handelend onder de naam Crowdbricks

Crowdbricks heeft met ingang van 31-05-2007 een vergunning als finaciële dienstverlener voor verschillende PDC’s. Met ingang van 15-07-2015 is het de onderneming toegestaan activiteiten als crowdfundingplatform te verrichten. Crowdbricks bemiddelt middels betaalrekening, spaarrekening en opvorderbaar geld.
Vergunning financiële dienstverlener