Patreon gewaardeerd op 450 miljoen dollar

Crowdfundingplatform Patreon wordt op zo’n 450 miljoen dollar (377 miljoen euro) gewaardeerd na een nieuwe, grote investeringsronde. Het is echter niet bekend hoeveel het Amerikaanse niche-platform dit keer heeft opgehaald en welke investeerders precies betrokken waren bij de kapitaalinjectie.

Eigenlijk is er helemaal niet zo heel veel bekend over de investering, maar volgens Investeerders.nl wisten bronnen tegenover techblog TechCrunch te melden dat het een Series C-ronde betreft en dat in ieder geval Index Ventures geld zou hebben gestopt in Patreon, al zou deze Europese investeringsmaatschappij de ronde niet hebben geleid. Wel staat vast dat het crowdfundingplatform tot nu toe al meer dan 47 miljoen dollar heeft opgehaald bij investeerders.

Creatieve uitingen op Patreon
Patreon kan worden gezien als de Kickstarter voor creatievelingen. Het platform richt zich op mensen en bedrijven uit de creatieve sector en laat investeerders een maandelijks bedrag betalen om zo eerder of meer content van een bepaalde maker te krijgen. De website herbergt zo’n 50.000 makers van podcasts, online video-content, games, muziek, illustraties en andere creatieve uitingen.

Qua concurrentie moet Patreon die in eerste instantie niet zoeken bij andere crowdfundingplatforms zoals Kickstarter en IndieGogo, maar eerder bij grote spelers als Facebook en YouTube, die steeds vaker en steeds meer geld overhebben voor unieke content op hun eigen platforms. Een groot pluspunt van Patreon voor makers is dat deze site 95 procent van wat geabonneerden betalen overmaakt aan de scheppers van de content. Bij Facebook en YouTube krijgen makers slechts iets meer dan de helft van de advertentieopbrengsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *