Al ruim 100 miljoen euro opgehaald met crowdfunding in 2017

De groei zit er weer goed in bij de crowdfundingplatforms. Er is namelijk al meer dan 100 miljoen euro gefinancierd via crowdfunding. En die mijlpaal is dit jaar een stuk sneller bereikt dan vorig jaar het geval was.

Investeerders meldt dat zowel bij Douw & Koren, Crowdfundmarkt als Fundwijzer de grens van 100 miljoen euro is bereikt dit jaar. Het maakt hierin direct een vergelijking met 2016, toen er 170 miljoen met crowdfunding was opgehaald, zo geeft het aan op haar overzicht van crowdfunding in Nederland. Het geeft daarbij aan dat de 100 miljoen grens sneller is bereikt dan vorig jaar. Of de procentuele groei van 2016 zal worden gehaald is volgens Investeerders.nl nog niet zeker.

‘Lentedip voorbij’
“De warme lente leek een kleine dip te laten zien, maar in de zomer is er dus volop doorgefinancierd” zo is te lezen op investeerders.nl “Crowdfundmarkt geeft aan dat de 100 miljoen-grens afgelopen jaar pas in oktober werd bereikt. Nu het dit jaar twee maanden sneller deze grens heeft behaald kunnen we aannemen dat we weer nieuwe jaarrecords kunnen verwachten in 2017.

In 2016 groeide de financieringsvorm echter met 42 miljoen euro, wat destijds een groei van 33 procent was (van 128 in 2015 naar 170 miljoen in 2016). Om deze groei vast te houden zou het dit jaar uit moeten komen tussen de 212 en 227 miljoen euro. Als we kijken naar de afgelopen jaren kunnen we nog een sterke groeispurt verwachten in het laatste kwartaal van het jaar, maar of de groeicijfers van afgelopen jaar werkelijk weer verbroken kunnen worden is dus nog de vraag.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *